nieuws

Misset Horeca nr. 50 2001

Horeca

Deze week in de Misset Horeca:
* Vegetarische kerstdis
* De Balans: Boemel is back
* Provinciale stamppoten
* Op zoek naar chocoladewijn

Vegetarische kerstdis

Gasten die geen vlees of vis tot zich nemen vormen een niet te verwaarlozen groep. Jammer genoeg worden vegetariërs in restaurants nog vaak afgescheept met fantasieloze happen, want o ja, dat moest ook nog even. Zes feestelijke kerstmenu’s daarom, ter inspiratie. Garry de Boer pakt uit.

De balans: Boemel is back!

Hilde van der Stoel heeft zich de kritische opmerkingen van het Balans-team aangetrokken en heeft zich met nieuw elan vastgebeten in haar zaak De Boemel. Ze doet investeringen in keuken, bovenzaal en terras. Ook profileert ze zich meer onder de Enschedese ondernemers.

Provinciale stamppotten

Als je in de buurt van Drente, Groningen en Friesland woont, ligt het voor de hand dat je geïnspireerd raakt door de streekkeukens van deze provinciën. Niet zo gek dus dat Douwe Brouwer van ’t Witte Huis in Donkerbroek drie stamppotten bereidde voor de rubriek Kleine kaart.

Op zoek naar chocoladewijn

Op het eerste gezicht is het een vreemde combinatie: wijn met bonbons. In de confiserie van Manfred Spaargaren in Amstelveen zocht het wijnpanel naar ‘the perfect match.’ De proevers prefereren zoete, sterk alcoholische wijnen met weinig tannine, bij de ambachtelijk bereide bonbons.

Reageer op dit artikel