nieuws

Radisson Hotel wordt Rezidor

Horeca

Radisson SAS Hotels & Resorts verandert van naam en gaat binnenkort verder als Rezidor SAS. Radisson SAS blijft wel gewoon als merk bestaan.Radisson besloot tot de naamsverandering na de recente overname van de Britse keten Malmaison.

Dat is een kleine groep van viersterrenhotels. ‘Het wekt verwarring als de koepelorganisatie dezelfde naam draagt als een van z’n brands. Daar komt bij dat we steeds meer buiten onze traditionele markten opereren en dat vraagt om een naam met een internationale uitstraling, zegt director of sales van Radisson SAS Nederland Marc Horsmans.De overname van het Britse Malmaison is de eerste serieuze stap naar uitbreiding.

In Engeland zijn de hotels van Malmaison zeer succesvol. Vorig jaar werd de groep zelfs uitgeroepen tot beste keten van Groot-Brittannië. Malmaison – door Radisson-zegsman Horsmans omschreven als ‘kwaliteit zonder franje’ – wil naar het Europese vasteland, om te beginnen Frankrijk. Voor de opening van een Malmaison in Nederland zijn volgens Horsmans nog geen concrete plannen.Radisson SAS heeft op dit moment twee hotels in Nederland, op Schiphol en in het centrum van Amsterdam, en daar zal het voorlopig bij blijven. In Duitsland gaat de keten fors uitbreiden, onder meer in Berlijn en Keulen. Radisson SAS heeft verder hotels gepland in het Belgische Spa, Brugge en Hasselt.

Reageer op dit artikel