nieuws

Roze Zaterdag volgend jaar in Breda

Horeca

Roze Zaterdag, de landelijke manifestatie van homo’s en lesbiennes, vindt volgend jaar plaats op zaterdag 29 juni in Breda. De Brabantse stad krijgt de eer, omdat het in 2002 750 jaar geleden is dat Breda stadsrechten kreeg. In dat kader organiseert de stad een groot aantal extra evenementen, waarvan een deel met een landelijke en internationale uitstraling.

Bijzondere activiteiten zijn het openingsfeest op 1 januari op de Grote Markt, het tien dagen durende feest in stadspark Valkenberg in juni en een historisch spektakel op zondag 2 juni. Bovendien komt er een grote stadsquiz, een stadsontbijt met 3000 deelnemers en wordt er een 60 meter hoge toren in stadspark Valkenberg gebouwd. Voor duizenden oud-inwoners van Breda is er een reünie.

Roze Zaterdag vindt elk jaar in een andere stad plaats. Dit jaar was Rotterdam gastheer. Voor de organisatie van Roze Zaterdag in Breda is een stichting in het leven geroepen. Die zal het definitieve programma eind januari bekendmaken. Of daarin ook plaats is voor een parade hangt af van de belangstelling onder homo’s en lesbiennes.

Reageer op dit artikel