nieuws

Snackkoerier nr. 24 2001

Horeca

Deze week in Snackkoerier:
* Grootste pizzabedrijf in Amerikaanse handen
* Winst eenmanszaak laat dikwijls te wensen over
* ‘Zwijg over gezond: frites zijn gewoon lekker’
* Snacks gaan hand in hand met presentatie
* ‘Voor goed softijs staan ze in de rij

Grootste pizzabedrijf in Amerikaanse handen

Domino’s Pizza International heeft Dutch Pizza Beheer uit Raamdonksveer overgenomen. DPB was tot nu toe masterfranchiseorganisatie en in die hoedanigheid franchisegever van 52 Domino’s-vestigingen in Nederland. Eduard Swagemakers, oprichter van de Nederlandse Domino’s-organisatie houdt een minderheidsaandeel en blijft aan het bedrijf verbonden.

Winst eenmanszaak laat dikwijls te wensen over

Uit een onderzoek van het bedrijfsschap Horeca en Catering blijkt dat de winstgevendheid van kleine cafetaria’s (eenmanszaken) te wensen over laat. Het gros van de bedrijven blijft onder een winstniveau van ƒ50.000,-. Dit bedrag wordt door het bedrijfsschap als ondergrens getrokken om voldoende inkomen te genereren.

‘Zwijg over gezond: frites zijn gewoon lekker’

De sector Fastfood- en IJsbedrijven hield op 13 november tijdens het KHN-jaarcongres een workshop waarin aandacht werd besteeds aan overeenkomsten en verschillen tussen het cafetariabedrijf in Nederland, België en Duitsland.

Snacks gaan hand in hand met presentatie

Al zo’n drie decennia lang is Plusfood met het merk Friki een belangrijke speler op de markt van pluimveevlees.Met haar diepgevroren kip- en kalkoenspecialiteiten richt het bedrijf zich op zowel het retail- als het out-of-homesegment. Snackkoerier liet bijpraten over de visie die Friki heeft op de kip- en kalkoensnack in de cafetaria.

‘Voor goed softijs staan ze in de rij’

Wie met Jan Baars van Interfastfood Raalte over softijs praat, krijgt het gevoel tegenover iemand te zitten die praat over zijn favoriete hobby. De groothandelaar, gespecialiseerd in softijs, ziet toekomst voor dit product in de cafetaria.

Reageer op dit artikel