nieuws

Sociaal fonds omlaag

Horeca

De premie voor het SFH (Sociaal Fonds Horeca) gaat volgend jaar omlaag. In plaats van 0,4 procent betalen werkgevers en werknemers in de branche samen 0,36 procent van de loonsom. De premie voor het SFH (Sociaal Fonds Horeca) gaat volgend jaar omlaag. In plaats van 0,4 procent betalen werkgevers en werknemers in de branche samen 0,36 procent van de loonsom.

De premie voor het FBI (Fonds Bevordering Intreding) blijft 0,62 procent. De korting op het Sociaal Fonds Horeca (een heffing geregeld door de sociale partners via de CAO) volgt op een politieke discussie over de sociale fondsen in diverse bedrijfstakken. In die fondsen gaan miljoenen om, terwijl in veel gevallen niet duidelijk is hoe deze worden besteed. Volgend jaar krijgen Koninklijk Horeca Nederland, de FNV Horecabond en de CNV Bedrijvenbond respectievelijk 3,6, 3,4 en 0,25 miljoen euro uit het fonds. Van de FBI-opbrengst zal volgend jaar een groter deel naar kinderopvang gaan.

Reageer op dit artikel