nieuws

Twee munten

Horeca

De eerste maand van 2002 kan in Nederland worden betaald met zowel guldens als euro’s. Deze gewennings- en overgangstijd, ook wel duale periode genoemd, kan voor problemen zorgen bij horecabedrijven, winkeliers en consumenten. Recto Lennox zegt de oplossing te bieden: Duochange. Deze helpt ondernemers en consumenten bij het berekenen van het wisselgeld. Het rekenmachientje is […]

De eerste maand van 2002 kan in Nederland worden betaald met zowel guldens als euro’s. Deze gewennings- en overgangstijd, ook wel duale periode genoemd, kan voor problemen zorgen bij horecabedrijven, winkeliers en consumenten. Recto Lennox zegt de oplossing te bieden: Duochange. Deze helpt ondernemers en consumenten bij het berekenen van het wisselgeld. Het rekenmachientje is eenvoudig te bedienen. Beide bedragen worden ingevuld en met een druk op de toets Duochange verschijnt de hoogte van het wisselgeld in zowel euro’s als guldens op het display. Bovendien is het apparaat uitgerust met andere rekenkundige mogelijkheden.Los is de Duochange niet meer verkrijgbaar. Er zijn nog wel zogenoemde winkelierspakketten, die uiteraard ook door de horeca te gebruiken zijn. Zo’n pakket (prijs f 125,-) bestaat uit twee handmodellen en een kassamodel, dat voorzien is van een sleuf voor het wisselgeld.
Voor informatie: Duochange, Rotterdam. Tel. (010) 432 00 44. www.duochange.nl.

Reageer op dit artikel