nieuws

Twee nieuwe gevallen van BSE

Horeca

In Nederland zijn donderdag twee nieuwe gevallen van BSE vastgesteld, aldus het ministerie van Landbouw. Het gaat om een koe afkomstig van een bedrijf in Hellendoorn en een van een bedrijf in Aalburg.

Beide gevallen kwamen aan het licht door een test in het slachthuis en werden na nader onderzoek donderdag bevestigd. Het aantal gevallen van gekkekoeienziekte in ons land komt hiermee op 28, en het aantal gevallen in dit jaar op twintig. De koe in Hellendoorn is geboren in november 1996, die in Aalburg in november 1997. Er wordt nu onderzoek ingesteld naar het veevoer dat in de eerste levensmaanden door de koeien werd gegeten.

Op beide bedrijven stonden tientallen runderen en geen van hen heeft verschijnselen van BSE. De dieren worden geruimd.

Reageer op dit artikel