nieuws

Catering Magazine nr. 1 2001

Horeca

Deze maand in Catering Magazine:
* Snakken naar snacks
* Award winnaars 2001
* Zalmkunde
* Portret Albert Zuurveld

Snakken naar snacks

Nederlanders willen weinig nieuws als het om snacks gaat. De frikadel, kroket en gehaktbal blijven de Snack top 25 aanvoeren. Al doen de fabrikanten nog zo hun best om ons aan de gezondere hap te krijgen, de groentenburger en de biologische kroket scoren niet echt.

Award-winnaars

Voor de laatste keer aandacht voor de winnaars van de CM-Awards 2001. Wat betekent het voor hen om zo’n prijs te winnen en hoe reageerde hun omgeving?

Zalmkunde

Op de vis top 10 is gerookte zalm aanvoerder. Maar gebeurt er eigenlijk in een zalmenleven voordat hij zijn kop op de slachtbank legt? Verreweg de meeste kweekzalm komt uit Noorwegen, het land van de eindeloze fjorden. CM reisde naar het hoge noorden en bezocht per speedboot een zalmkwekerij. En passant zochten we naar Noorse catering…

Moderne vakantiekolonie

Het Colombinehuis is Biddinghuizen is een vakantieoord voor kinderen met sociale of fysieke problemen. Topkok Hugo Mulders kookt er dagelijks voor zo’n 40 vaak lastige eters. Worstelt met allerlei latex- of glutenvrije diëten en zet zijn gasten toch een spannende maaltijd voor. Geeft zelfs een galadiner aan het eind van de vakantie.

Interview met Albert Zuurveld

Albert Zuurveld is de man van de concepten en formules. Zijn sleutelwoord is ‘anders’. Nooit proberen een bestaand concept te kopiëren. . ‘Een goed concept is een soort schijnwereld.’Een van Albert Zuurvelds ‘conceptbaby’s is Robin Good, een kinderrestaurant waarvan er een aantal in Nederland floreren.

Reageer op dit artikel