nieuws

Brand in Hoogeveense discotheek aangestoken

Horeca

De brand die midden juli discotheek De Mauritshof in Hoogeveen verwoestte, is aangestoken. Dat blijkt uit een onderzoek van de technische recherche van de politie Drenthe en van het Nederlands Forensisch Instituut.

De politie stelde een team van rechercheurs en wijkagenten samen om de brandstichter(s) op te sporen. In het belang van het onderzoek kon een politiewoordvoerder woensdagmiddag niets zeggen over aanwijzingen en mogelijke motieven.

De schade van de brand is nog niet bekend, maar loopt volgens de woordvoerder zeker in de miljoenen. Behalve de verwoesting van het pand en de inventaris, lijdt de exploitant van de discotheek al enkele weken forse bedrijfsschade. De discotheek werd wekelijks door duizenden jongeren uit Hoogeveen en omgeving bezocht.

In de Zuid-Drentse plaats is geen alternatief, de jeugd wijkt nu uit naar onder meer Meppel en Balkbrug. Tijdens de brand was de discotheek niet open, er vielen geen gewonden.

Reageer op dit artikel