nieuws

Euro Disney op verlies door nieuw park

Horeca

Euro Disney is fors in de rode cijfers beland door zijn pretpark nabij Parijs uit te breiden met film- en televisievermaak. Het eind september afgesloten boekjaar leverde een verlies op van 33,1 miljoen euro. Euro Disney nam een last van 37,2 miljoen euro voor de opstartkosten van het nieuwe themapark Walt Disney Studios, dat in maart dit jaar is geopend.

Vorig jaar was er nog een winst van 30,5 miljoen euro, aldus Euro Disney woensdag. Euro Disney maakte melding van zwakte in de toeristenmarkt. De omzet steeg wel, met 7 procent tot 1,08 miljard euro, onder meer door hogere toegangsprijzen.

Disneyland Resort Paris trok in de twaalf maanden tot eind september een recordaantal van 13,1 miljoen bezoekers, 900.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Walt Disney Studios was in zijn korte bestaan goed voor meer dan 2 miljoen bezoekers.

Elke gast spendeerde, inclusief toegang, 44,40 euro tegen 43,10 euro een jaar geleden. Ook de bezettingsgraad van de hotels nam toe.

Reageer op dit artikel