nieuws

FNV pleit voor videobewaking bij discotheken

Horeca

De FNV Horecabond vindt dat er bij uitgaansgelegenheden videobewaking moet zijn. De camera’s buiten zouden de hele omgeving in de gaten kunnen houden om de veiligheid voor personeel en bezoekers te vergroten. Dat heeft de FNV Horecabond maandag gezegd naar aanleiding van de schietpartij zondag bij een discotheek in Nijmegen, waarbij een portier om het leven kwam.

Volgens een woordvoerder van de bond is videobewaking een goed middel, ondanks de discussie over de inbreuk op de privacy.

De FNV is geen voorstander van de verplichting van kogelvrije vesten. De bond ziet meer heil in technische middelen die niet persoonsgebonden zijn, zoals kogelvrije deuren, detectiepoortjes en een sluissysteem met automatische deuren.

De Koninklijke Horeca Nederland is niet van plan om algemeen advies te geven over kogelwerende vesten. De instantie vindt dat een zaak van de discotheken zelf, aldus een woordvoerder. In overleg met overheid en politie gaat de Koninklijke Horeca Nederland opnieuw pleiten voor een beperking van wapenbezit.

De zegsman benadrukt dat het nog steeds veilig is om in een discotheek uit te gaan. Volgens hem heeft een bezoeker slecht een risico van 1 op 300.000 om slachtoffer van een geweldsdelict te worden. Hij baseert zich op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Reageer op dit artikel