nieuws

Inspraak hoog in het vaandel

Horeca

Regiobestuurders van de FNV Horecabond gaan nog deze maand met honderden werknemers van McDonald’s om de tafel. Doel is het oprichten van zo veel mogelijk ondernemingsraden bij franchisenemers van de fastfoodgigant. Dat meldt Horeca Info, het blad van de bond.

Bedrijven met meer dan 50 werknemers zijn wettelijk verplicht een ondernemingsraad (OR) in te stellen. Het gros van McDonald’s-filialen met veel werknemers heeft echter nog geen OR, zo stelt de vakbond vast. Het hoofdkantoor van McDonald’s ondersteunt het streven van de bond.

Human Resource Manager Paul Eggenhuizen van McDonald’s zegt in Horeca Info dat het oprichten van ondernemingsraden naadloos aansluit op de filosofie van de onderneming: ‘Inspraak staat bij ons hoog in het vaandel. Onze vestigingen werken daarom al jaren met de zogenaamde crewmeeting. Daar geven medewerkers hun mening en nemen we gezamenlijk beslissingen.’

In de OR zullen overigens andere onderwerpen de revue passeren. Eggenhuizen: ‘Dan gaat het met name om de roostersystematiek, beloningssystemen en arbeidsomstandigheden.’

Reageer op dit artikel