nieuws

Van der Valk-concern neemt afstand van schadeclaim Tiel

Horeca

Het Van der Valk-concern vindt dat zijn vestiging in Tiel te ver is gegaan door een schadevergoeding te eisen van de gemeente Tiel. De directies van de diverse Van der Valk bedrijven nemen afstand van de schadeclaim, zo hebben ze woensdagavond laten weten.

Eerder op de dag werd bekend dat het motel in Tiel 10 miljoen euro schadevergoeding eist van het plaatselijke gemeentebestuur. De gemeente is volgens het motel aansprakelijk voor het instorten van het parkeerdek van het motel in februari. De directie baseert zich op onderzoeken waaruit blijkt dat de gemeente nalatig is geweest bij de controle op vergunningen.

De overige Van der Valk-bedrijven zijn het niet eens met de directie in Tiel. De claim ongedaan maken, kunnen ze echter niet. Volgens een woordvoerder van het concern zijn alle vestigingen autonoom en kunnen ze zelf beslissen wie ze aansprakelijk stellen. Ook de gemeente Tiel zegt de claim nauwelijks serieus te nemen. Volgens een woordvoerder stelt Van der Valk de gemeente aanspakelijk voor inkomstenderving en herstelkosten, terwijl uit dezelfde onderzoeken telkens is gebleken dat er sprake is geweest van bouwfouten en slordigheden.

Motel Tiel is ondertussen weer in gebruik genomen. Het ingestorte gedeelte is met schuttingen afgesloten. Over de toekomst van het complex is nog niets bekend.

Reageer op dit artikel