nieuws

Nabestaanden hotelbrand Australië eisen compensatie

Horeca

Nabestaanden van vijftien slachtoffers van een hotelbrand in Australië in 2000, waardoor ook twee Nederlanders omkwamen, eisen voor de rechtbank een schadevergoeding. Dat hebben de advocaten van de families van elf slachtoffers donderdag in Melbourne bekendgemaakt.

In juni 2000 kwamen in het Australische plaatsje Childers vijftien buitenlandse rugzaktoeristen om het leven door een hotelbrand. De brand was aangestoken door een Australische fruitplukker. De man kreeg dit jaar levenslang wegens moord en brandstichting.

De families die gaan procederen komen uit Australië, Groot-Brittannië, Ierland, en Zuid-Korea. Ze spannen een proces aan tegen de staat Queensland, de gemeente Childers en de eigenaar van het hotel. Ze eisen compensatie voor materiële en immateriële schade.

Reageer op dit artikel