nieuws

Volendam viert oud en nieuw ingetogen

Horeca

De Volendamse horeca viert oud en nieuw dit jaar op ingetogen wijze. Hoewel de gemeente de horeca dit jaar vrij spel geeft, zullen er geen uitbundige feesten plaatsvinden. Dat verwacht N. Alders, voorzitter van de afdeling Volendam van Horeca Nederland.

Twee jaar na de nieuwjaarsbrand in café De Hemel is het vissersdorp nog altijd in de ban van de ramp. Hoewel de slachtoffers en nabestaanden weer zoveel mogelijk het normale leven proberen op te pakken, zal oud en nieuw nooit meer hetzelfde zijn. Op oudejaarsavond is een aantal kroegen gesloten, de rest viert de jaarwisseling op gepaste wijze. Het Sylvesterfeest in Hotel Spaander, voor de ramp erg populair, gaat dit jaar niet door.

Ook café ’t Gat van Nederland houdt de deuren waarschijnlijk gesloten. ‘Het jongerengedeelte van ons cafe blijft in ieder geval dicht. We verwachten dat er te weinig animo is voor grootse vieringen’, zegt een woordvoerster. In verenigingsgebouw St. Jozef wordt wel een groot oudjaarsfeest gehouden voor driehonderd jongeren. Manager J. Bond hoopt met de jongeren de draad weer te kunnen oppakken. ‘We proberen er een gezellige avond van te maken. Wel is er rond middernacht voor een ieder de gelegenheid op eigen wijze met de herinnering aan de ramp om te gaan.’

Op nieuwjaarsdag wordt om 11.00 uur een minuut stilte gehouden bij het monument op de Dijk. Aansluitend vindt in de Vincentiuskerk een herdenkingsdienst plaats.

Reageer op dit artikel