nieuws

Vorstperiode maakt spruiten, prei en boerenkool duurder

Horeca

De aanhoudende vorst drijft de prijzen van sommige groentes omhoog. Vooral voor spruiten, prei en boerenkool zal meer moeten worden betaald als het vriesweer langere tijd aanhoudt, zo schat het veilingconglomeraat The Greenery dinsdag 10 december in.

Zonder concrete bedragen te kunnen noemen, ‘daarvoor is het nog een beetje vroeg’, is het volgens een woordvoerder duidelijk dat genoemde groentes duurder zullen worden. ‘Het aanbod gaat omlaag, omdat de groentes niet van het land gehaald kunnen worden.’

Houdt de vorst een langere periode aan, dan rekent The Greenery op duidelijke prijsstijgingen. ‘In dat geval bestaat de kans dat het deel van de oogst dat nog op het veld staat, kapotvriest. Dat betekent een nog lager aanbod en dus hogere prijzen.’

Reageer op dit artikel