nieuws

Jaarlijks 5 miljoen mensen dagje uit in groepsverband

Horeca

Jaarlijks gaan ruim vijf miljoen mensen in groepsverband een dagje uit. Dat stelt Toerisme Recreatie Nederland (TRN) naar aanleiding van een onderzoek in deze markt. Vooral de groep volwassenen is de laatste jaren sterk gegroeid, zegt TRN-woordvoerder R. van den Anker.

TRN kan geen vergelijking maken met cijfers uit voorgaande jaren omdat het onderzoek voor het eerst is uitgevoerd. ‘We kunnen feitelijk alleen maar spreken uit onze ervaringen. Bovendien kan iedereen constateren dat families vaak niet meer dicht bij elkaar wonen als vroeger en daagjes uit organiseren om elkaar te zien. Daarnaast kent vrijwel ieder bedrijf anno 2003 teambuildingsdagen en dergelijke’, licht Van den Anker toe.

TRN houdt 16 oktober in Nijkerk de Infomarkt Dagarrangementen voor Groepen 2003. Meer dan honderd busondernemers, enkele scholen en ongeveer driehonderd grote bedrijven en verenigingen hebben zich voor deze beurs als bezoeker aangemeld. Zij komen naar dit evenement, omdat zij voor hun klanten, leerlingen en (personeels)verenigingsleden uitjes willen samenstellen.

Populair zijn volgens de woordvoerder vooral de (bedrijfs-)uitjes, waarbij wat te beleven valt, waarvan in ieder geval een ervaring mee naar huis genomen kan worden. Groei zit er ook in de uitjes met overnachting, ofwel een minivakantie.

Voorbeelden van dagarrangementen zijn Breda, dat zich naast Oranjestad ook Spanjestad noemt. Je kunt er een culinaire voettocht maken, maar ook zelf tapas maken en Spaanse dansles nemen en Scheveningen waar het mogelijk is les te krijgen aan de roulettetafel en daarna met lage inzetten te oefenen.

TRN kan geen vergelijking maken met cijfers uit voorgaande jaren omdat het onderzoek voor het eerst is uitgevoerd. ‘We kunnen feitelijk alleen maar spreken uit onze ervaringen. Bovendien kan iedereen constateren dat families vaak niet meer dicht bij elkaar wonen als vroeger en daagjes uit organiseren om elkaar te zien. Daarnaast kent vrijwel ieder bedrijf anno 2003 teambuildingsdagen en dergelijke’, licht Van den Anker toe.

TRN houdt 16 oktober in Nijkerk de Infomarkt Dagarrangementen voor Groepen 2003. Meer dan honderd busondernemers, enkele scholen en ongeveer driehonderd grote bedrijven en verenigingen hebben zich voor deze beurs als bezoeker aangemeld. Zij komen naar dit evenement, omdat zij voor hun klanten, leerlingen en (personeels)verenigingsleden uitjes willen samenstellen.

Populair zijn volgens de woordvoerder vooral de (bedrijfs-)uitjes, waarbij wat te beleven valt, waarvan in ieder geval een ervaring mee naar huis genomen kan worden. Groei zit er ook in de uitjes met overnachting, ofwel een minivakantie.

Voorbeelden van dagarrangementen zijn Breda, dat zich naast Oranjestad ook Spanjestad noemt. Je kunt er een culinaire voettocht maken, maar ook zelf tapas maken en Spaanse dansles nemen en Scheveningen waar het mogelijk is les te krijgen aan de roulettetafel en daarna met lage inzetten te oefenen.

Reageer op dit artikel