Kansen horeca liggen bij verkenners en miskenners

Verkenners en miskenners, dat zijn de gaststypen waarbij kansen liggen voor horecaondernemers. Dat meldt Henk Kloosterhuis van Kloosterhuis Horeca Adviseurs in Misset Horeca nummer 43. De adviseur deed zijn voorspelling tijdens de eendaagse workshop Meeting Masters in Maarssen.

Kloosterhuis kenmerkt vijf gasttypen (kenners, herkenners, verkenners, miskenners en ontkenners) en omschrijft de eigenschappen per type.

Kenners: 4 procent
Bezoeken vaak restaurants en zijn kritisch en lastig.

Herkenners: 10 procent
Gaan vaak uit eten, zijn grillig, verlangen respect en willen herkend worden.

Verkenners: 40 procent
Deze groep begint uit eten te leren waarderen. Ze proberen wat uit en vormen een groeiende potentiële markt.

Miskenners: 44 procent
De miskenners komen alleen in de horeca door feestjes en bruiloften en zijn een grote potentiële groeimarkt.

Ontkenners: 2 procent
Deze groep gaat principieel niet uit eten of drinken.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres: