nieuws

Ruim 1 miljoen Nederlanders weg met herfstvakantie

Horeca

Circa 1,2 miljoen Nederlanders trekken er de komende herfstvakantie op uit. Dat zijn evenveel vakantiegangers als in dezelfde periode vorig jaar. Wel vieren iets minder Nederlanders de herfstvakantie in eigen land. Dit jaar blijven 650.000 toeristen binnen de grenzen tegen ongeveer 700.000 in 2002. Dat is de verwachting die koepelorganisatie Toerisme Recreatie Nederland (TRN) gisteren uitsprak.

Het aantal Nederlanders dat dit jaar naar het buitenland vertrekt in de herfstvakantie, ligt met 550.000 circa 50.000 hoger dan in 2002. TRN verwacht dat in de eerste week van de herfstvakantie (11 tot en met 19 oktober) ongeveer 700.000 vakantiegangers op pad gaan. In die periode hebben scholieren en studenten in het noorden en het midden van het land vakantie. In de tweede week, wanneer het zuiden vrij is, houden ongeveer een half miljoen Nederlanders vakantie.

Het aantal Nederlanders dat dit jaar naar het buitenland vertrekt in de herfstvakantie, ligt met 550.000 circa 50.000 hoger dan in 2002. TRN verwacht dat in de eerste week van de herfstvakantie (11 tot en met 19 oktober) ongeveer 700.000 vakantiegangers op pad gaan. In die periode hebben scholieren en studenten in het noorden en het midden van het land vakantie. In de tweede week, wanneer het zuiden vrij is, houden ongeveer een half miljoen Nederlanders vakantie.

Reageer op dit artikel