nieuws

BOB = BERT

Horeca

Levert de naam BOB al lachsalvo’s op, een onderzoek in diverse disco’s naar de Bewust Onbeschonken Bestuurders was ook tamelijk hilarisch. TeamAlert, een jonge verkeersveiligheidorganisatie, hield in twaalf Nederlandse stappaleizen de eerste Europese Nacht Zonder Ongevallen, kortweg ENZO. Het doel was om het hoge aantal weekendongevallen onder jongeren terug te brengen.

Bewust werd voor het laatste weekend van oktober gekozen, omdat er dan de meeste verkeersslachtoffers onder jongeren vallen. Mogelijke oorzaken zijn het terugzetten van de klok, vallende bladeren en slecht weer.

Naast de vaderlandse disco’s (van Eindelijk in Almere tot het Hengelose Empire New York en van het Groningse &Zo tot Nightlive in Maastricht) werden ook in honderd andere Europese clubs onderzoek gedaan. Conclusie in Nederland: 218 van de 1267 deelnemers aan de BOB-blaastest (één op zes) bleek te veel te hebben gedronken. Die zijn dus geen BOB maar BERT (Bezopen En Rijdt Toch). Opvallend en saillant detail was echter dat veel beschonken stappers zich onterecht uitgaven als BOB. Om aan de gewilde BOB-items (sleutelhangers en zweetbandjes) te komen…

Reageer op dit artikel