nieuws

Dit wordt niet zomaar een jubileumfeestje

Horeca

Met een boek, een filmfestival, een strandparty en gasten uit binnen- en buitenland viert de Hotelschool Den Haag volgend jaar het 75-jarig bestaan. Directeur Wim Dooge heeft er zin in.

‘We zijn de beste hotelschool van Nederland en wereldwijd draaien we mee in de top.’ Met Wim Dooge heeft de Haagse hotelschool behalve een gedreven ook een zelfverzekerde baas aan het roer. Het moet gezegd, de school timmert stevig aan de weg. Met initiatieven als e-learning, het leren op afstand waarmee Dooge en zijn staf partijen als Starwood en Hilton aan zich weten te binden. En nog iets: Den Haag staat aan de wieg van het pas gelanceerde Leading HotelSchools of the World, dat tot doel heeft studenten beter voor te bereiden op een carrière in de internationale hotellerie.

In Zinq, één van de twee à-la-carterestaurants in de Haagse hotelschool, praat Wim Dooge honderduit. Over zijn school, de studenten en de lunch die de eerstejaars serveren. Het is Italiaanse week in Zinq. Een driegangenmenu (hoofdgerecht: Ossobuco Milanese) voor 14,50 euro. Geen prijzen die je zou verwachten in de chique Scheveningse ambassadewijk, moet ook de directeur bekennen. ‘De keuken is prima en ook de wijnen zijn van goede kwaliteit.’

Captains of industry
Wim Dooge is deze dagen druk met de voorbereidingen van het jubileumjaar. Hij wil het groots aanpakken. Met veel genodigden uit binnen- en buitenland. Onder hen veel oud-studenten die inmiddels aan de knoppen zitten van hotelketens, restaurants of food-industrie.

‘Dit wordt niet zomaar een jubileumfeestje’, voorspelt Dooge. Verspreid over het hele jaar staan er activiteiten gepland. De aftrap is op 19 maart, in de grote zaal van het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen. Bij die gelegenheid zal ook een speciaal jubileumboek worden gepresenteerd. Dooge: ‘Toen de school 60 jaar bestond is er ook een boek gemaakt. We maken nu een aanvulling, een overzicht van de afgelopen vijftien jaar.’

La Grande Bouffe
Een van de hoogtepunten in het jubileumjaar is de expositie rond het thema architectuur en design. Verder wordt in samenwerking met het Pathé Theater in Scheveningen een culinaire filmweek in elkaar gedraaid. De gerechten die in de films op tafel komen, kunnen bezoekers na afloop zelf proeven. Een definitieve keuze voor het filmaanbod is nog niet gemaakt, maar volgens Dooge mag een klassieker als La Grande Bouffe (1973) met Marcello Mastroianni zeker niet ontbreken op het festival.

Tegen de zomer staat er een strandparty voor medewerkers op het programma. Wim Dooge denkt verder aan een high tea voor zo’n 80 genodigden. ‘We zijn nog bezig met een passende locatie in het Haagse, Des Indes lijkt me wel wat.’

Reageer op dit artikel