nieuws

Duitsers het liefst aan de Nederlandse kust

Horeca

Duitse badgasten zitten het liefst aan de Nederlandse kust. Concurrerende Belgische stranden, Deense en Duitse Oost- en Noordzeekusten zouden vaak duurder zijn, minder goed bereikbaar, lelijker en minder schoon. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van koepelorganisatie Toerisme Recreatie Nederland (TRN). De promotieorganisatie heeft de afgelopen zomer 567 Duitsers uit Noordrijn-Westfalen en Niedersachsen ondervraagd, die in de afgelopen vijf jaar de Nederlandse kust hebben bezocht.

Bijna de helft van de Duitse strandgasten in Nederland is afkomstig uit de lagere welstandsklasse. Tweederde reist met het gezin en kinderen. De Nederlandse stranden worden vooral gewaardeerd om de vriendelijke bevolking, de brede uitgestrekte stranden, de kindvriendelijkheid en de goede bereikbaarheid.

De Zeeuwse kust is de favoriete kustbestemming van Duitsers. Deze regio wordt het meest geassocieerd met een vriendelijke bevolking, veiligheid en staat bovendien bekend om kenmerken als mosselen en de Deltawerken.

De Waddeneilanden staan vooral bekend om de natuur en de mogelijkheden voor een actieve vakantie. Zuid-Holland kent in de ogen van de Duitsers meer drukte en industrie. De Noord-Hollandse kust wordt gewaardeerd voor het achterland, de natuur en de schone stranden. In 2002 brachten volgens TRN ruim 1 miljoen Duitsers 5,7 miljoen overnachtingen door aan de kust.

Reageer op dit artikel