nieuws

Eén van oudste Friese cafés weer open

Horeca

Oud-Grouster Harmen Roeland en de schipper van het SKS-skûtsje Doarp Grou Berend Mink hebben zaterdag 15 november 2003 in het Friese watersportdorp Grou één van de oudste horecagelegenheden van Fryslân heropend. Ze deden dat door een vlag van een naambord te trekken zodat de nieuwe naam -café d’Oude Oost- zichtbaar werd.

Het horecabedrijf stamt uit 1782 en is daarmee elf jaar jonger dan het aanpalende hotel-restaurant Oostergoo. Het cafeetje is bijzonder strategisch gelegen, op de hoek van de Waachshaven en de Nieuwe Kade, direct aan de bekende Grouster jachthaven.

Het is de exploitanten van hotel-restaurant Oostergoo enkele maanden geleden gelukt het aan het bedrijf vastzittende historische pandje weer in eigendom te krijgen. In het pandje was de laatste jaren de maritieme curiosawinkel van Tom Scherjon gevestigd. Afgelopen zomer werd de winkel opgeheven.

Het is de bedoeling dat het café voortaan elke vrijdag, zaterdag en zondag open is. Daarnaast is het mogelijk het pandje te huren voor bijvoorbeeld bijeenkomsten voor kleine gezelschappen, productpresentaties, e.d..

Reageer op dit artikel