nieuws

Fransen houden vinger aan de pols

Horeca

Wijnland Frankrijk is in Nederland marktleider – één op de drie gekochte flessen is een Franse – maar de groeiende populariteit van de nieuwe wijnlanden, ook in de horeca, baart de Fransen zorgen. ‘Frankrijk houdt de vinger aan de pols’, schrijft het promotiebureau voor Franse landbouwproducten Sopexa deze week in een persbericht.

De komende maanden houdt Sopexa in samenwerking met restaurants workshops. Onder de noemer ‘Franse wijn in combinatie met wereldse gerechten’ willen de Fransen laten zien dat het aanbod zo gevarieerd is dat er bij elk gerecht wel een passende fles uit Frankrijk te vinden is.

Sopexa heeft voor de workshops in tien steden ‘trendy restaurants’ geselecteerd: de Beurs van Berlage, Rotisserie NV Opslag, Marc Smeets, café-restaurant Polman’s Huis, City Hall, De Drie Kronen, Brasserie Doppler, Dudok Arnhem en De Agnietenberg.
Meer informatie op www.fransewijn.com

Reageer op dit artikel