nieuws

Geen alcohol in Gorinchems internetcafé

Horeca

Een internetcafé in de binnenstad van Gorinchem lijkt de inzet te worden van een discussie tussen de gemeente en de Voedsel en Waren Autoriteit. De VWA, waaronder ook de Keuringsdienst van Waren (KvW) valt, meent namelijk dat internetcafé The Grid in overtreding is doordat het naast alcoholhoudende drankjes ook internet verkoopt.

De dienst heeft hierop de gemeente aangeschreven die op haar beurt actie dient te ondernemen. Gemeente Gorinchem lijkt vooralsnog niet staan te springen.

Volgens Frank Havik van The Grid heeft de gemeente nergens problemen mee. De VWA houdt echter voet bij stuk. ‘In de horecawet staat dat het aanbieden van diensten in combinatie met alcohol niet is toegestaan’, licht Annet Kraft van Ermel van VWA toe.

‘Wij zitten nu bijna twee jaar in Gorinchem en hebben hierover nog nooit klachten gehad. Dit lijkt me iets tussen de VWA en gemeente zelf. Formeel hebben wij nog niets vernomen’, aldus Havik.

Reageer op dit artikel