nieuws

Gregoriaanse muziek kalmeert nerveuze Kerstkalkoenen

Horeca

Britse kalkoenen die nerveus worden van het vooruitzicht om op een kersttafel te belanden, krijgen de komende maand kalmerende muziek te horen. Experts van het gedrag van dieren in Edinburgh hebben een speciale cd samengesteld, die tien rustgevende geluiden bevat. Gregoriaanse muziek, het geluid van windorgels, de zee, galopperende paarden of gelukkige kalkoenen, moet de dieren een vredig gevoel geven.

De cd wordt verspreid onder een reeks kalkoenfokkerijen die de dieren levert voor consumptie aan de kersttafel. Volgens een woordvoerder van de nationale boerenorganisatie NFU zorgt het constante achtergrondgeluid ervoor dat de beesten niet kunnen schrikken van onverwachte geluiden.

Dierenbeschermers reageren via de BBC laatdunkend op de cd. Volgens hen moeten de omstandigheden veranderen waarin de kalkoenen worden gehouden. De fokkerijen veroorzaken de stress, niet het naderende kerstfeest, vinden de dierenactivisten.

Reageer op dit artikel