nieuws

Hoogervorst houdt voet bij stuk met rookbeleid

Horeca

Ook als uit onderzoek blijkt dat tabaksrook met ventilatiesystemen onschadelijk kan worden gemaakt, houdt minister Hoogervorst van Volksgezondheid toch vast aan het rookvrij maken van de horeca. Dit bleek dinsdag bij de overleg met de Tweede Kamer.

Volgens de minister zouden de ventilatiesystemen een goed middel kunnen zijn voor de horeca om stapsgewijs over te schakelen naar een rookvrije horeca. Hij wil hier, als handreiking naar de Kamer, op korte termijn onderzoek naar laten doen.

Vorige week bleek al dat een meerderheid van CDA, VVD, LPF en SP vindt dat Hoogervorst te hard van stapel loopt met zijn beleid om het roken in cafés en restaurants onmogelijk te maken. Dinsdag dienden de fracties een motie in om hun standpunt kracht bij te zetten. De partijen vinden dat de horecasector maatregelen moet nemen om uiteindelijk tabaksrook in hun zaken onschadelijk te maken. Hoe ze dat doen, is volgens de fracties aan de sector zelf. Volgens de partijen kan via ventilatiesystemen het gevaar van tabaksrook worden weggenomen. Hoogervorst bestrijdt dit.

Reageer op dit artikel