nieuws

Meer groenten en fruit op school

Horeca

Groenten en fruit mogen zich op de Nederlandse basisscholen in een toenemende belangstelling verhogen. Bijna een jaar na de start van de campagne SchoolGruiten, waarbij Gruiten een samenvoeging is van Fruit en Groenten, blijkt dat in de steden waar de actie is uitgezet, zeventig procent van de scholen de leerlingen voorziet van groenten en fruit. Dit is meer dan de organisatie had verwacht.

In zeven Nederlandse steden (Almelo, Breda, Deventer, Dordrecht, Den Haag, Leiden en Zwolle) delen de scholen groenten en fruit aan hun leerlingen uit. Als ondersteuning is een speciaal lespakket over gezond eten ontwikkeld.

Het initiatief komt voort uit de groeiende bezorgdheid over slecht eten en overgewicht op scholen. Nog altijd eten Nederlandse kinderen gemiddeld dertig tot vijftig procent minder groenten en fruit dan goed voor ze is.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat 250.000 leerlingen op duizend basisscholen geregeld een groene snack voorgeschoteld krijgen.

Reageer op dit artikel