nieuws

Nieuwe verzekeringen KHN komen voort uit probleem

Horeca

Verzekeringen met premies die tot twintig procent lager kunnen liggen. Dat is wat Koninklijk Horeca Nederland haar leden aanbiedt. Het verzekeringspakket is voortgekomen uit een probleem waar de brancheorganisatie op stuitte.

Discotheken bleken steeds vaker problemen te hebben om een verzekering voor brand af te kunnen sluiten. Soms zegde de verzekeraar zelfs de verzekering op. Dat zette KHN aan tot een onderzoek, waaruit bleek dat horecaondernemers flink op hun verzekeringen konden besparen. De premies voor schadeverzekeringen zijn de laatste jaren behoorlijk gestegen, zonder dat er nu direct meer schade in de horeca geleden is, aldus KHN. ‘Dit nieuwe product zal een oplossing bieden voor veruit de meeste ondernemers van wie de verzekeraar de verzekering eenzijdig opgezegd heeft.’

De brancheorganisatie vond in assurantiemakelaar Marsh een goede partner. Het Rotterdamse bedrijf biedt nu brand-, bedrijfsschade- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen aan. Volgend jaar volgen nog meer pakketten, zoals annulering- en rechtsbijstandverzekeringen. Die kunnen per 1 januari 2004 al ingaan.

Samen met Marsh is KHN bovendien bezig om een nieuw ziektekosten- en ziekenfondspakket te realiseren. Er worden geen soorten bedrijven collectief uitgesloten, zoals volgens KHN nu wel door andere verzekeraars gebeurt. Marsh is één van de grootste onafhankelijke assurantiemakelaars ter wereld en heeft al een behoorlijke ervaring in de Nederlandse horeca. Zo werkt men al voor Chinees-Indische restaurants, strandpaviljoens en verschillende horecaketens.

Reageer op dit artikel