nieuws

Nog 24 tips moord cafébaas Haule na tv-uitzending

Horeca

Na de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht zijn maandagavond nog 24 tips binnengekomen over de moord op cafébaas Fokko Werkman uit Haule. Daarmee heeft de politie in Friesland in totaal honderd tips over de zaak binnengekregen. Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden heeft dat dinsdag laten weten.

Werkman werd zondag 12 oktober met een parasolstok op zijn hoofd geslagen, terwijl hij zat te eten voor de televisie. De dader of daders namen daarop een biljet van 500 euro en een gouden ketting mee. Wat het motief is voor de moord, is onduidelijk.

Het OM noemt een aantal van de tips interessant. Het OM verwacht dan nog meer tips binnen te krijgen. Justitie zal de gouden tipgever belonen met 10.000 euro.

Reageer op dit artikel