nieuws

Opstelten sluit café in Rotterdam na schietpartij

Horeca

Danscafé Sorbonne in Rotterdam gaat op last van burgemeester Opstelten minstens twee weken op slot. Dat heeft een woordvoerder van de burgemeester vrijdagavond verklaard. In de nacht van donderdag op vrijdag raakte een omstander gewond bij een schietpartij buiten het café aan het Haringvliet.

Volgens de politie ontstond er ruzie toen de portier van het café een groepje mensen de toegang weigerde en wegstuurde. De groep keerde omstreeks 3.00 uur vrijdagochtend terug. De bestuurder van een terreinwagen richtte een grote ravage aan door in te rijden op de bestonnen paaltjes en een boom voor het danscafé. Tijdens een vechtpartij die volgde werd een aantal schoten gelost. Een omstander werd geraakt in de arm.

Wie de schoten heeft gelost, is nog onduidelijk. Het vuurwapen is ook nog niet gevonden. In verband met het incident zijn twee leden uit de groep in verzekering gesteld, evenals twee portiers van Sorbonne. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten. De chauffeur van de terreinwagen is nog zoek.

Reageer op dit artikel