nieuws

Ranglijsten Lekker en Elsevier samengevoegd

Horeca

Het kan niet op: twee restaurantranglijsten in een week. Eerst was daar de Lekker gebaseerd op bevindingen van gekwalificeerde proevers. Een paar dagen later verscheen de Elsevier-bijlage Aan Tafel met een ranglijst, samengesteld door 191 chef-koks. Voor Zibb.nl/horeca een aanleiding de ranglijsten op gelijkwaardige basis in elkaar te schuiven.

De samengevoegde ranglijst kent geen verrassingen in de top. Parkheuvel op een, De Librije op twee en De Bokkedoorns op drie. De tegenstrijdigheid begint bij Vermeer. In Lekker gezakt van twee naar vijf, in Elsevier spectaculair gestegen van acht naar drie. Verder valt op dat het Amsterdamse restaurant La Rive in beide ranglijsten flink stijgt en daardoor een respectabele negende positie bekleedt in de gemengde lijst.

De samengevoegde ranglijst van Lekker 2004 en Elsviers Aan Tafel:

1. Parkheuvel – Rotterdam
2. De Librije – Zwolle
3. De Bokkedoorns – Overveen
4. Vermeer – Amsterdam
5. Beluga – Maastricht
6. Oud Sluis – Sluis
7. De Lindenhof – Giethoorn
8. Toine Hermsen – Maastricht
9. La Rive – Amsterdam
10. Savelberg – Voorburg

Reageer op dit artikel