nieuws

Schnitzelrestaurant doet nieuwe recordpoging

Horeca

Nog groter en nog zwaarder. Gerjan Kleefman van het WK Schnitzelrestaurant De Tolplaats uit Drouwenermond nabij Stadskanaal gaat het weer proberen. Op 7 mei 2004 gaat de Drentse restauranthouder een poging wagen zijn eigen wereldrecord te breken.

De bereiding van de grootste en zwaarste schnitzel ter wereld zal en moet in handen blijven van De Tolplaats, zo vindt schnitzelaanbidder Kleefman. Zijn huidige record bedraagt een lap van 8,5 kilogram met een lengte van 121 centimeter. Kleefman gaat voor een vleesreep van 15 kilo met een lengte van meer dan tweehonderd centimeter.

De recordpoging in mei vindt plaats tijdens de vijfde Hondsrug Open, het WK Schnitzels Eten voor mannen en vrouwen. Voor het kampioenschap hebben zich tot op heden dertig deelnemers gekwalificeerd waaronder verorberaars uit Canada en Litouwen.

Een notaris uit het naburige Exloo zal toezicht houden op de gang van zaken rondom het record en zal de poging een officieel karakter geven. Slagerij De Hondsrug uit Gieten levert de megalap. De recordschnitzel zelf wordt na de bereiding verkocht. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Ruim een maand geleden was en nog enige commotie rondom de grootste schnitzel ter wereld. Van der Valk Grootverbruik claimde het record na een poging met een reuze schnitzel van 14,5 kilo begin september. Die schnitzel bestond uit meerdere delen terwijl het huidige record gebaseerd is op één vleesdeel.

Reageer op dit artikel