nieuws

Valenciaanse Cava “Dominio de la Vega” beste Cava van Spanje

Horeca

Vijfenzeventig oenologen van de beste Spaanse bodegas hebben de Valenciaanse cava van “Dominio de la Vega” verkozen tot de beste cava van Spanje. De proeverij werd georganiseerd door Enoforum die 22 tot en met 24 mei werd gehouden.

Valenciaanse Cava “Dominio de la Vega” beste Cava van Spanje

Deze mousserende wijn uit Utiel Requena moest wedijveren met de cavas uit onder andere Cataluña, de zone bij uitstek voor cava. Dit is de eerste keer in een blinde proeverij van dit formaat waarbij een cava uit Valencia beter uit de bus komt dan de cavas van de traditionele en legendarische cavabedrijven uit Sant Sadurní bij Barcelona.

De jonge oenoloog en technisch directeur van Dominio de la Vega, Daniel Exposito, is verantwoordelijk voor deze winnende mousserende wijn, gemaakt van 80 procent macabeo en 20 procent chardonnay. De bodega is net een jaar oud en dus geen slecht begin. De eerste wijnen van Dominio de la Vega bereikten de markt eind 2002.

Reageer op dit artikel