nieuws

Dennis Kuipers geslaagd voor SVH Meesterkokproef

Horeca

Donderdag 4 december heeft Dennis Kuipers (33) in het Amstel Hotel in Amsterdam de proef voor SVH Meesterkok met succes afgelegd. De titel SVH Meesterkok vertegenwoordigt de hoogste graad van vakbekwaamheid voor koks in Nederland. Het aantal SVH Meesterkoks in Nederland staat met Kuipers op 111.

De commissie, bestaande uit SVH Meesterkoks Marc van Gulick en Henk Savelberg, liep de hele dag mee door het bedrijf. De proef begon ’s morgens met een rondleiding waarbij de commissieleden een indruk kregen van de werkwijze van de kandidaat. Chef-kok Kuipers stuurt een brigade van vijfentwintig koks aan. De commissie was onder de indruk van de rust die Kuipers uitstraalt bij het leidinggeven aan deze brigade. ’s Avonds werd de commissie verrast met een prachtig samengesteld zesgangenmenu van grote kwaliteit.

Naast het presenteren van een menu op meesterlijk niveau wordt de kandidaat tijdens de meesterkokproef ook beoordeeld op: instructie en begeleiding, organisatie en planning van productieprocessen, automatisering, financieel keukenmanagement, kwaliteit van de inkoop, taalvaardigheid en presentatie, samenstelling menu en assortiment van de kaart, mise en place en hygiëne conform de Hygiënecode.

Binnenkort wordt Dennis Kuipers geïnaugureerd. Hij krijgt dan de versierselen die bij de SVH Meesterkoktitel horen op feestelijke wijze uitgereikt.

Reageer op dit artikel