nieuws

Frans duo on tour in Amsterdam

Horeca

Ze hebben dezelfde smaak, ze lijken op elkaar en zijn allebei kok: Laurent en Jacques Pourcel. De tweelingbroers waren een paar dagen in Nederland. De twee Franse chefs zijn met hun restaurant in Montpellier, Les Jardin des Sens, goed voor drie Michelin-sterren.

Verder genieten ze bekendheid als ambassadeurs van de Nieuwe Franse keuken. Naast hun toprestaurant hebben ze verschillende andere horecabedrijven in Frankrijk en restaurants in Tokio en Bangkok. Volgend jaar volgt Londen.

Hun kookstijl is mediterraan met een vleugje oosters. Beide broers zijn dol op het gebruik van specerijen en kruiden. Met hun kookkunsten inspireren ze collega’s. Tijdens hun bliksembezoek aan Nederland kookten ze samen met de chefs van de Supperclub, Edwin Kats en zijn brigade van La Rive in het Amstel Hotel, en Joop Braakhekke van Le Garage. Supperclubeigenaar Bert van der Leden haalde samen met culinair journalist Will Jansen en de Franse kok Alain Caron de beide broers naar Nederland. Na eerdere kooksessies met bekende Nederlandse topchefs in zijn bedrijf was het de hoogste tijd om buitenlandse toppers naar Amsterdam te halen. De Franse tweeling zorgde voor toeloop: 140 eters bij de Supperclub, 60 bij La Rive en 120 bij Le Garage.

Reageer op dit artikel