nieuws

Recordaantal bezoekers popconcerten in 2003

Horeca

Een recordaantal Nederlanders heeft dit jaar een popconcert bezocht. Dat blijkt uit cijfers die concertorganisator Mojo zondag heeft uitgebracht.

In 2003 trokken de concerten van Mojo 1,7 miljoen bezoekers. Dat is een stijging van ruim 40 procent ten opzichte van 2002. Volgens Mojo gingen er nog nooit zoveel Nederlanders naar popconcerten. Ook het aantal concerten dat volledig was uitverkocht, was nog nooit zo hoog.

Mojo hield achttien stadionconcerten. De zes optredens van The Rolling Stones konden met ruim 205.000 bezoekers op de grootste belangstelling rekenen. Robbie Williams eindigde op de tweede plaats, hij wist twee keer stadion ArenA te vullen. Bruce Springsteen staat, met keer een uitverkochte De Kuip, op de derde plaats.

Ook de Nederlandse artiesten hadden niet te klagen over belangstelling. In de top vijftien van populairste concerten nemen André Hazes, Kane, Anouk en Ilse Delange respectievelijk de vijfde, zesde, twaalfde en dertiende plaats in. Night of the Proms was met 148.000 bezoekers het best bezochte evenement van Mojo. De driedaagse popfestivals Pinkpop en Lowlands waren voor het eerst sinds jaren niet uitverkocht, maar waren beide goed voor 48.000 bezoekers. Voor de nieuwkomers Fields of Rock en Arrow Classic Rock werden wel alle beschikbare kaarten (respectievelijk 42.000 en 27.000) verkocht.

‘Het was een ongelofelijk jaar’, aldus Mojo-directeur L. Ramakers. ‘Onze cijfers wijzen uit dat het erg goed gaat met de livemuziek in Nederland. Ondanks de recessie komt men in groten getale op onze concerten, festivals en evenementen af. Dit jaar zullen we niet snel evenaren, maar 2004 ziet er ook al veelbelovend uit.’

Reageer op dit artikel