nieuws

Verloedering havengebied aanleiding ondergang Imko’s ‘

Horeca

Hoge schulden en te weinig inkomsten. Visrestaurant Imko’s in IJmuiden is failliet. Al geruime tijd kampte het restaurant met een terugloop van het aantal gasten. Eind vorige week werd het bekende restaurant bankroet verklaard. Dat ondanks een Michelinster.

Het ging al een tijdje minder met Imko’s. Eigenaar en topkok Imko Binnerts zette vorig jaar zijn zaak te koop en ging zelf in loondienst koken voor het nieuwe hotel The Grand Winston in Rijswijk. Maar er kwam geen koper voor het visrestaurant in IJmuiden en Imko’s kwam niet onder een faillissement uit.

De verloedering van het havengebied in IJmuiden zou volgens Binnerts de belangrijkste reden zijn voor de ondergang van zijn restaurant. ‘De locatie geeft toch een bepaalde uitstraling aan het restaurant’, laat Binnerts weten in het Noordhollands Dagblad. Volgens eerste schattingen van de curator lopen de schulden van Imko’s ‘in de tonnen’.

Het ging al een tijdje minder met Imko’s. Eigenaar en topkok Imko Binnerts zette vorig jaar zijn zaak te koop en ging zelf in loondienst koken voor het nieuwe hotel The Grand Winston in Rijswijk. Maar er kwam geen koper voor het visrestaurant in IJmuiden en Imko’s kwam niet onder een faillissement uit.

De verloedering van het havengebied in IJmuiden zou volgens Binnerts de belangrijkste reden zijn voor de ondergang van zijn restaurant. ‘De locatie geeft toch een bepaalde uitstraling aan het restaurant’, laat Binnerts weten in het Noordhollands Dagblad. Volgens eerste schattingen van de curator lopen de schulden van Imko’s ‘in de tonnen’.

Reageer op dit artikel