nieuws

Koos Hendriks (SnowWorld) beste ondernemer van 2004

Horeca

Koos Hendriks, directeur-eigenaar van SnowWorld, is gisteravond in Utrecht uitgeroepen tot de beste ondernemer van 2004. De prijs werd uitgereikt door de voorzitter van MKB-Nederland, Loek Hermans. De jury, onder meer bestaande uit George Banken (Detron), Loek Hermans en de winnares van vorig jaar Ria Robbemont, roemde de durf van Hendriks om uit het niets zo’n bedrijf uit het grond te stampen. De eerste vestiging van SnowWorld in Zoetermeer werd in 1996 opgericht. Het bedrijf heeft vestigingen in Zoetermeer en Landgraaf (Limburg) waar skiërs en snowboarders het hele jaar terecht kunnen. SnowWorld telt inmiddels 800 medewerkers.

Wat de jury trof was het ‘grote denken’ van Hendriks, En ‘dat Hendriks, ondanks zijn relaxte, bijna laconieke uitstraling, door roeien en ruiten gaat om zijn doelen te bereiken. Hendriks kan sturen op hoofdlijnen en raapt in het voorbij gaan nog een papiertje van de grond, ‘er zijn immers gasten binnen’.

In de woorden van jurylid George Banken: Heerlijk zoals die man hier ondernemer zit te wezen’, aldus het juryrapport. Hendriks zelf gaf aan dat hij de meeste stimulans ondervindt van al die miljoenen gasten (2,4 miljoen afgelopen jaar) die genieten van het product.

In SnowWorld Landgraaf is ’s werelds enige indoor internationale wedstrijdpiste gevestigd. In 2003 werd daar voor het eerst Worldcup wedstrijd slalom snowboarding gehouden. In oktober 2004 heeft de FIS (internationale ski- en snowboard federatie) twee worldcup westrijden in Landgraaf gepland.

Eind 2003 werd SnowWorld al genomineerd voor de ToerNed Award, de beste dag-attractie van Nederland.

Reageer op dit artikel