Winnaar café cadeau start binnen één jaar

Champagne met oesters in de winter buiten verkopen. Het is één van de ideeën van de winnaars van de wedstrijd Café Cadeau. Het barconcept con / gaz sleepte vorige week donderdag de hoofdprijs van 120.000 euro aan startkapitaal in de wacht. In Café Hofman in Utrecht ontvingen de mannen achter het opvallende concept, Eugene Dumoulin en Camiel Panday de prijs uit handen van de initiatiefnemers van de wedstrijd Grolsch en Dranken Organisatie Nederland (D.O.N.).

Van medeorganisator Horeca Adviesbureau HTC krijgen de winnaars drie jaar lang begeleiding en advies. ‘Con / gaz wordt een hippe bar waar champagne imagobepalend zal zijn’, luidt een eerste beknopte omschrijving van het concept. Con gaz betekent, vrij vertaald, dan ook ‘met bubbels’. Naast champagne ligt de nadruk op tal van andere luxe dranken, die worden gecombineerd met een ‘laagdrempelige eetcultuur’. ‘Een beetje het idee van de originele tapasbar. Het hapje dat je op je glas drank kreeg om vuil en vliegen tegen te houden. Bij ons zullen de hapjes worden geserveerd vanuit de open keuken die overgaat in de bar. Dat wordt de centrale plek, die ook borg staat voor een stukje entertainment.’

Architect
Dumoulin en Panday hebben al een locatie op het oog, hartje Rotterdam bij onder meer de clubs Off-Corso en Thalia Lounge en het Hilton hotel. ‘De gemeente wil dat gebied nog verder ontwikkelen.’ Dat de gemeente van de havenstad de horeca niet ongunstig gezind is kan voordelig werken bij het zoeken naar een pand, denkt Dumoulin. ‘Binnen een jaar moet ons plan gerealiseerd zijn. Nu werk ik nog als architect, ik kan m’n baan niet zo maar opzeggen.’ Medebedenker Panday is bouwkundige, dus wat betreft bouw en inrichting zit het wel snor met con / gaz. De winnaars van de vorige (en eerste) editie van Café Cadeau, The Cruise in Leeuwarden, zijn enkele maanden open.

Con / gaz won omdat de jury de sleutelwoorden innovatief, creatief en haalbaar het meest terugvond in dit concept. Overigens dient de helft van de geplande omzet uit drank te bestaan. De tweede prijs (€7500,-) ging naar BARGAY in Amsterdam van Rob Doms en Dennis de Ruyt. In het verlengde van de populaire website www.gay.nl willen zij een homobar met multimediale aspecten openen.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.