Kachel van Vossius geveild op internet

Het fornuis van het failliete restaurant Vossius gaat onder de veilinghamer. Geïnteresseerden kunnen tot 9 november een bod uitbrengen op de internetsite www.daanveilingen.nl. Het openingsbod op de 'kachel' bedraagt 35.000 euro.

Het gaat om een Molteni fornuis, de Rolls Royce onder de fornuizen. Chef-kok Robert Kranenborg liet het speciaal maken in Italië en voorzag het fornuis van drie plancha’s (chroombakplaat), twee groeiplaten, een gaspit, een bordenwarmkast met schuifdeuren en twee statische ovens. Tevens liet Kranenborg een exclusief metalen naamplaatje van restaurant Vossius erop aanbrengen. De aanschafprijs destijds bedroeg 78.000 euro.

Daanveilingen.nl veilde enige tijd geleden complete inboedel van Vossius. ‘De keukeninventaris is destijds aan de pandeigenaar verkocht. Maar vanwege een andere bestemming van het pand, kregen wij het aangeboden om te veilen. Het is een collectors-item én weinig gebruikt, zoals iedereen weet’, laat Maurice Winkel van het internetveilinghuis weten.

Zojuist was nog niet geboden op het fornuis. Wel toonden enkele restaurateurs telefonisch belangstelling. Daanveilingen.nl laat op haar website weten dat het niet mogelijk is het fornuis te bezorgen. De nieuwe eigenaar zal naar Steenwijk moeten om het pronkstuk van Vossius op te halen.