nieuws

Van der Ham (D66): ‘Meer controles in horecazaken

Horeca

De overheid moet horecabedrijven veel meer laten controleren. Dat zegt D66-Kamerlid Boris van der Ham. De politicus vindt dat cafés, restaurants en hotels veel te weinig worden gecontroleerd op nalevering van regels voor onder meer arbeidsomstandigheden en hygiëne.

Van der Ham (D66): ‘Meer controles in horecazaken

Van der Ham gaat staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken) en minister Remkes (Binnenlandse Zaken) hierover om opheldering vragen. Als voorbeeld noemt Van der Ham de contoles op koolzuurcilinders van een biertap. ‘Die worden massaal slecht onderhouden. Dat is een heel slechte zaak, want van dat spul kun je in minst gunstige geval flauwvallen en in het allerergste geval doodgaan’, aldus Van der Ham in De Telegraaf.

Van der Ham doet zijn uitspraken als reactie op een onderzoek van de Arbeidsinspectie. Die constateerde in 2003 dat er bij 374 van de geïnspecteerde horecabedrijven er 79 op orde waren. Bij 295 werden er een of meerder overtredingen geconstateerd. De Arbeidsinspectie keek niet alleen naar koolzuurcilinders. Ook brandblusmiddelen, vluchtwegen en nooduitgangen werden gecontroleerd.

Reageer op dit artikel