nieuws

Allochtone afkomst werkte nadelig voor sterkok

Horeca

De allochtone afkomst van chef-kok Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen heeft nadelig gewerkt om hogerop te komen in het kookvak. Bahadoer, mede-eigenaar van het met één Michelinster bekroonde restaurant, zegt extra hard te moeten werken om erkenning te krijgen in het horecavak.

Bahadoer doet zijn uitlatingen in Aurora, een periodieke uitgave voor aspergetelers en bedrijven uit de agri-business. ‘Met mijn koksdiploma nog vers op zak, bekroop me vaak het gevoel dat ik als allochtone jongen extra hard moest knokken om mijn weg te vinden in de horecawereld. Wat ik merk is dat de media de combinatie “Hindoestaanse chef-kok in een Franse keuken en mede-eigenaar van een sterrenrestaurant” opeens extra interessant vinden, terwijl mijn allochtone afkomst vroeger juist in mijn nadeel werkte om hogerop te komen.’

Bahadoer nam negen jaar geleden De Lindehof in het Brabantse Nuenen over van Gerard Holtslag. Daarbij ging de Michelinster van het restaurant verloren. Begin dit jaar deelde Michelin weer een ster uit aan De Lindehof.

Reageer op dit artikel