nieuws

Oud-inspecteur verliest rechtszaak tegen Michelin

Horeca

Oud-Michelininspecteur Pascal Rémy heeft een rechtszaak tegen zijn oude werkgever verloren. Rémy spande de zaak tegen Michelin aan, omdat hij door de culinaire instantie op straat was gezet. Reden voor het ontslag was het idee een kritisch boek te schrijven over zijn ervaringen als inspecteur.

Oud-inspecteur verliest rechtszaak tegen Michelin

Rémy stapte na zestien dienstjaren enige tijd geleden met zijn dagboekaantekeningen naar de directie met het plan een boek te publiceren. In dit boek stelde Rémy dat negentig procent van de restaurants niet jaarlijks wordt bezocht en dat het er onfris aan toe gaat bij het verdelen van de sterren. De directie besloot daarop ‘klokkenluider’ Rémy op straat te zetten.

De in opstand geraakte Rémy besloot daarop een rechtszaak te starten om zijn gelijk te halen. Hij eiste voor zijn ontslag 145.000 euro aan schadevergoeding. De rechter stelde Rémy in het ongelijk en verplichtte hem de rechtszaakkosten van 1.000 euro te betalen. Rémy beraadt zich over de mogelijkheid in hoger beroep te gaan.

Reageer op dit artikel