nieuws

Chef Jacob-Jan Boerma meest beloftevol

Horeca

Jacob-Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen is door GaultMillau uitgeroepen tot Belofte van het Jaar. Dat maakte de restaurantorganisatie bekend tijdens de officiele opening van de Horecava in Amsterdam.

Boerma rekende met de titel af met de concurrenten Peter Lute (Restaurant Lute) en Roland Veldhuizen van restaurant Chapeau in Bloemendaal. De jonge talentvolle kok ziet de prijs als een enorme stimulans voor de toekomst. Boerma kort na de bekendmaking: ‘Ik hoop op nieuwe aanloop in mijn zaak. Met het kleine team waarmee ik werk, zie ik deze prijs als opbouwend. Ons bedrijf is eenvoudig, maar daar gaan we wat aan doen. Stap voor stap een steen leggen naar een mooie toekomst.’

GaultMillau geeft De Leest in de nieuwe gids zeventien punten, met daarbij de vermelding ‘Zeer grote tafel, memorabele herinneringen.’ In november 2004 maakte de organisatie van de culinaire wedstrijd de genomineerden bekend. Dat gebeurde tijdens het evenement Champagne aan Zee in het Kurhaus in Scheveningen.

Reageer op dit artikel