nieuws

Bekend restaurant dicht door rendementsproblemen

Horeca

Het in Noord-Holland bekende Restaurant Gastronome in Limmen, met chef-kok Martin van Beek, sluit zeer waarschijnlijk de deuren. Na achttien jaar lijkt eigenaar Harald van Rees de handdoek in de ring te gooien. Gastronome kampt al jaren met rendementsproblemen.

‘Elke euro die ik erin steek, haal ik er in deze opzet nooit meer uit’, laat Van Rees weten in het Noord-Holland Dagblad. De Gastronome loopt volgens Van Rees best aardig, maar het rendement blijft ver achter door noodzakelijke investeringen. Van Rees laat in de krant doorschemeren dat het restaurant waarschijnlijk op 27 augustus voor het laatst open is.

Van Rees is momenteel samen met Jaap-Jan Smit van café Me Tante in Castricum op zoek naar een nieuw en groter pand in de regio. Hij wil hier een nieuw restaurant openen met een geheel nieuw concept, gericht op verschillende doelgroepen. Van Rees: ‘Er moeten zowel mensen in pak als in korte broek binnen kunnen lopen.’

In het pand van de Gastronome in Limmen is sinds 1921 een horecagelegenheid gevestigd. De gemeente denkt er over om een bestemmingswijziging door te voeren, waardoor woningbouw op de locatie mogelijk wordt.

Reageer op dit artikel