nieuws

Gedenkteken voor vermoorde portier Kerssens

Horeca

De vermoorde portier Mark Kerssens heeft twee jaar na zijn dood een gedenkteken gekregen op het Waagplein in Alkmaar. Het initiatief is afkomstig van de nabestaanden van Kerssens. De dader loopt nog altijd vrij rond.

De familie hoopt met het gedenkteken een bijdrage te leveren in de strijd tegen het terugdringen van zinloos geweld. ‘Bovendien willen we op deze wijze onze dank uitdrukken voor de vele steunbetuigingen die we hebben ontvangen’, aldus Paul Kerssens, broer van de vermoorde portier.

Kerssens werd in de nacht van zondag 5 op maandag 6 juli 2003 van dichtbij neergeschoten op het Waagplein. De schutter vluchtte, met in zijn kielzog drie van Kerssens’ collega’s. Het trio staakte de achtervolging toen de dader ook op hen schoot.

De op 9 september 2003 opgepakte verdachte uit Heerhugowaard werd dan ook behalve voor moord ook voor drie pogingen tot doodslag aangeklaagd. Wegens gebrek aan bewijs werd hij na twee maanden vrijgelaten, zodat de zaak vooralsnog onopgelost is.

Drie dagen na de dood van de 28-jarige parttime portier en beroepsmilitair bewezen tientallen Alkmaarders hem de laatste eer met een zee van bloemen en ondertekening van een condoleanceregister.

Reageer op dit artikel