nieuws

Horeca wil geen commerciële exploitatie parkeergarages

Horeca

Horecaondernemers in Zeist hebben grote problemen met de jongste plannen rondom parkeergarages in de stad. Een commercieel bedrijf gaat na een opknapbeurt de garages runnen. De horeca is bang voor overlast.

Door het commercieel runnen van de parkeergarages is de kans groot dat deze gesloten wordt op zondagen. Restauranthouders zijn bang dat hierdoor minder bezoekers naar Zeist komen. Daarnaast zijn ze net als buurtbewoners bang dat de auto’s her en der door de stad worden geparkeerd. Vooral ’s nachts kan dit voor de nodige lawaaioverlast zorgen.

De uitbaters willen dan ook dat de parkeergarages ook op zondag open blijven. Maar die kans is klein nu een commercieel bedrijf de parkeergarages gaat exploiteren. Eerst worden de garages aan de Jagerlaan door de gemeente opgeknapt.

Reageer op dit artikel