nieuws

Nederlands Congres Centrum officieel World Forum Convention Center

Horeca

Gisteren 1 september is het Nederlands Congres Centrum omgedoopt tot World Forum Convention Center (WFCC). Dit internationale congrescentrum zal het kloppende hart gaan vormen van het The Hague World Forum. Een gebied dat helemaal in het teken staat van vrede en recht. Het The Hague World Forum en het WFCC zullen samen het gezicht worden van Den Haag als vierde VN stad.

De stad Den Haag heeft internationale ambities. Ambities die passen bij de status van vierde VN-stad. Een groot aantal internationale organisaties weet de weg naar de Hofstad al te vinden, maar dat moeten er van burgemeester Deetman meer worden. Het WFCC is een belangrijke stap op weg naar dit doel.

Met het World Forum Convention Center (WFCC) krijgen (internationale) organisaties een plek om te congresseren en te vergaderen. De meer dan 60.000 m2 aan ruimtes en zalen, met daarbij de grootste congres-, vergader- en theaterzaal van Nederland, biedt voldoende ruimte voor meerdaagse internationale congressen. Daarnaast is het WFCC een logische plek voor corporate, politieke en culturele bijeenkomsten. In 2005 is al een begin gemaakt met de ‘extreme make-over’ van de vergaderzalen, publieke ruimtes en de algemene uitstraling van het gebouw. Eind 2007 zal de transformatie helemaal gereed zijn.

Het The Hague World Forum beslaat het hele gebied tussen de Johan de Wittlaan, President Kennedylaan, Stadhouderslaan en Eisenhowerlaan. Hier zijn o.a. het Joegoslavië Tribunaal, OPCW en in de toekomst ook Europol gevestigd. Dit zijn internationale instanties die zich bezighouden met vrede en recht. Ze ondersteunen daarmee de ambities van Den Haag om zich te profileren als internationale stad van vrede en recht. Met het WFCC in het centrum van het The Hague World Forum, kunnen deze internationale ambities worden waargemaakt.

Het WFCC is een project van TCN Property Projects uit Nieuwegein. TCN Property Projects exploiteert en ontwikkelt innovatieve vastgoedconcepten en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Portugal, België en Hongarije.

Reageer op dit artikel