nieuws

DutchView-microfoons hangen al klaar voor Domino Day

Horeca

Ondanks het feit dat de dominosteentjes pas over een maand zullen vallen, hangen de 99 microfoons van DutchView al klaar in het Friesland Expo Center. Hierdoor kunnen de 92 bouwers uit heel Europa in de komende maand de 4.321.000 dominosteentjes op hun plek zetten. DutchView werkt in opdracht van Endemol Nederland met ruim 120 man aan Domino Day. Naast de werkzaamheden ten behoeve van het primaire proces, het televisie maken, verzorgt DutchView in samenwerking met NOB cmf de verzending van alle feeds naar tien landen in Europa.

DutchView zal bij de wereldrecordpoging op 18 november zes OBV’s in Friesland inzetten. Deze staan allemaal in één hal en zijn modulair gekoppeld (DV1 en DV4 ten behoeve van de zogeheten international feed). Totaal worden ruim 30 camera’s ingezet.

Dit jaar is gekozen voor een bijzondere invulling van het thema van Domino Day: ‘het theater van eeuwig durende verhalen’. Het betreft verhalen die bij iedereen bekend zijn en een symbolische betekenis hebben, zoals Robin Hood, Pinokkio, Faust en de Klokkenluider van de Notre Dame. In een theaterachtige setting worden de verhalen in verschillende scènes verteld middels de vallende dominostenen. Bovendien spelen de bouwers een rol als figurant in de verhalen, waardoor het geheel een driedimensionaal effect krijgt.

Vorig jaar zagen meer dan 50 miljoen kijkers hoe met 3.992.397 stenen een nieuw wereldrecord vallende dominostenen werd gevestigd. Dit jaar wordt onder leiding van Robin Paul Weijers in een avondvullende SBS 6-uitzending van 19.30 tot 23.15 uur geprobeerd een nieuw record te vestigen. De presentatie is in handen van Wendy van Dijk en Hans Kraay jr. Voorafgaand aan Domino Day 2005 zendt SBS 6 van maandag 14 tot en met donderdag 17 november Domino Journaals uit waarin de vorderingen aan bod komen. Deze zijn na het late Shownieuws rond 23.15 uur te zien.

Reageer op dit artikel